Menu
Cart
Filter
{{ CAT. NAME }}
Selected Filters
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Brand
Model
{{ FILTER.NAME }}
Price
3 4
Taşlama Nedir, Yapım Aşamaları Nelerdir?

Bazı üreticiler taşlama makinelerinde taşlamanın, diğer yöntemlerden değil işleme yöntemlerinden biri olduğuna inanmaktadır. Bir işleme yöntemi olarak kabul edilmeyenlerin nedeni, işleme ile karşılaştırıldığında, az miktarda talaşın çıkarılması ve uygun taşlama fiyatları ile bu işlemin amacı, parça geometrisini oluşturmak değil, yüzey kalitesini iyileştirmektir. Aslında, taşlama işlemi, işleme, kişisel bir teknik görüş olarak, ancak bir yüzey işleme (parlatma gibi) olarak, ben onlardan biriyim. Evet, taşlama; Ana metal işleme yöntemlerinden biri olmasına rağmen, taşlama, parlatma gibi bir yüzey işleme yöntemidir ve az miktarda talaş oluşumuna neden olmasına rağmen, işleme kategorisine girmez.
 
Öğütme işleminin nasıl yapıldığını açıklamak için: Zımpara taşları yüksek hızlarda döndüğünde, iş parçası yüzeyi, kullanılan taş özellikleri ve iş parçası malzemesi özellikleri ile yavaş temas ettiğinde katı aşındırıcı parçacıkların organik veya inorganik bağlayıcılarla birleştirilmesiyle elde edilen kesme taşları göz önünde bulundurulur. Yüzey, sığ derinliklerde (maksimum 0,1 mm mükemmel) cips vererek, kesin boyutlara göre yapılır. Tabi ki, bu brakette verdiğim değer, yüzey taşlama yöntemi için geçerlidir, ancak bu en yaygın taşlama makineleri türüdür.
 
Düz (Yüzeyli) Taşlama
 
Bu, düz yüzeyleri adından taşlamak için kullanılan yöntemdir. Bu yöntemde, taş döndüğünde, parça bir manyetik masa veya daha az yaygın olarak bir vakum masa kullanılarak sabitlenir. Taş, masaya göre parçanın yüzeyinin en yüksek noktasına değdikten sonra, yani, taşa en yakın olan öğütme işlemi, tüm yüzey parlatılana kadar devam eder. Daha sonra bu ölçüye göre temel ölçüler ve talaş alınarak parça ölçülür ve istenen boyuta ulaşılıncaya kadar bileme işlemi devam eder. Öğütmeden sonra, taş kalitesine ve malzemenin özelliklerine bağlı olarak pürüzsüz bir yüzey elde edebilirsiniz.
 
Silindirik (Dış) Taşlama
 
Yassı taşlamanın aksine, hem taş hem de parça, bir parça taşlama olmadan iki dönen tekerlek arasındaki serbest bir iş parçası dahil olmak üzere herhangi bir şekilde silindirik olarak taşlanabilir. Düz taşlamada olduğu gibi, taban ölçüsünü belirledikten sonra gerçek taşlama işlemine geçmeniz önerilir.
 
Taşlama Deliği (İç)
 
İç yüzeyler silindirik taşlamaya ters yönde taşlanmıştır. Taşın geometrisi silindirik, konik vs.'dir. Taşlama deliğinin geometrisine göre çizimler sağlanabilir. Tam ebadı elde etmek istiyorsanız, bu yöntemde gerçek ebattan sonra talaşı vermeniz gerekir.
 
Süreç Dönüşümü

Tornalama, belirli bir geometrik kesme kenarına sahip kesici aletler (kalem, uç) kullanarak bir mandrene bağlı dönen bir iş parçasından gelen bir dairesel talaş işlemidir. Torna tezgahları, ana üretim işlemlerinde kullanılan ana makinelerden biridir. Özellikle CNC tornalarda kaplamalı ve uçların kullanılmasıyla talaş kaldırma potansiyeli artmıştır. Özellikle kısa sürede parçalar kesin ebat ve ince yüzey pürüzlülüğü ile başarıyla işlenir. Burada en uygun taşlama fiyatları ele alınır.
 
Delme İşlemi
 
Matkap kesicisi ekseni etrafında döner, kesiciler ve silindirik delikleri, uzunluğun bir kısmının veya belirli bir boyuta kapalı bir tarafının (kör delik) yüzeyi boyunca silindirik delikler, silindirik deliklerin bir deliğidir. Delme tezgahları delme için kullanılır. Bununla birlikte, makineye bir delik delme cihazı tutturularak CNC tornalarda veya CNC freze tezgahlarında delik delme işlemi de yapılabilir. Delme, hem matkaplar hem de silindirik öğütücüler kullanılarak gerçekleştirilebilir.
 
Sondaj en temel üretim süreçlerinden biridir. Bu işlemler yüksek hızlı çelik (HSS) matkaplar kullanır. Özellikle, bu değirmenler çok yüksek talaş kaldırma potansiyeline sahiptir ve CNC torna tezgahlarında, CNC freze makinelerinde ve CNC delme makinelerinde yaygın olarak kullanılır.
 
Genişleme İşlemi

Genişleme, yüksek kalitede ve uygun hassas delikler üretmek için çok az talaş kaldırma ile delikleri çıkarma işlemidir. Uzatma, eksenel yumuşaklık, hassas boyutsal hassasiyet ve ince yüzey pürüzlülüğü ile delinmiş delikler sağlamak için kullanılır.
 
Genişleme, silindirik genişleme ve konik genişleme olarak ayrılmıştır. Silindirik yerleştirme silindirik deliklere uygulanırken konik yerleştirme konik delikleri düzeltmek için kullanılır. Genişleme sondaj gibidir. Raybalar matkap yerine yalnızca hassas işleme için kullanılır. Bu işlemler spiral veya yassı oluklu raybalar kullanır.
 
Taşlama İşlemi

Taşlama işlemi, farklı tane boyutlarında silindirik taşlarla işlenmiş taşlama makineleri parçalarının yüzeyinden küçük bir talaş çıkarması sağlayarak, boyutsal doğruluk sağlayarak ve daha düşük pürüzlü bir yüzey elde ederek çok yüksek yüzey doğruluğu elde etme işlemidir.  Öğütme genellikle öğütme makinelerinde yapılır. Bununla birlikte, CNC torna ve freze makinelerine ek tornalar da takılabilir. Özellikle CNC işleme alanlarında, zamandan tasarruf etmek ve yeniden işleme işlemini ortadan kaldırmak için, basit deliklerin ve yüzey taşlama işlemlerinin gerçekleştirilmesi özellikle kolaydır.
 
Öğütme işleminde öğütme aletleri, çeşitli ebattaki kimyasallarla birlikte doğal ve yapay parçacıklarla birlikte kullanılır. Özellikle, öğütülmesi ile çalışması çok zor olan parçaların yüzeyinden az miktarda cips çıkarılabilir. Taşlama işlemi, profil taşlama, dalma taşlama, dairesel taşlama ve düz yüzey taşlama olarak sınıflandırılır. Buna ek olarak, diğer temel üretim süreçleri makine parçaları için de geçerlidir. Diğer temel işlemler honlama, kuğu, kroşe, parlatmadır. Bu işlemler çoğunlukla hassas ve ince iş parçalarına uygulanır.
Prepared by  T-Soft E-Commerce.