2.000 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Menü
Sepetim
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4
Zımpara Makinesi

Birden fazla sayıda küçük zımpara kağıdının bir araya gelmesi ile oluşan zımpara makinesi, genellikle pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için kullanılır. Zımpara makinesinin kullanılma amacı, daha büyük alanları aşındırarak pürüzsüz hale getirebilmektir. Aksi halde küçük zımpara kağıtları ile çalışmak hem yorucu hem de masraflıdır.

Zımpara makinesinin çalışma prensibinde, yüzeyde bulunan talaşları aşındırmak vardır. Böylelikle zımparalanan yüzey daha çabuk ve daha kolay bir şekilde işlenebilmektedir. Peki bu makine nasıl çalışmaktadır? Zımpara makinesinin dönen başlığına özel olarak üretilen bant ya da yuvarlak şekilli zımpara kağıtları yerleştirilmektedir. Böylece elektrikten aldığı güç ile daha büyük alanları kısa sürede istediğiniz pürüzsüzlüğe ulaştırabilirsiniz.
Bu pratik aletin 2 çeşidi bulunmaktadır.
- havalı zımpara makinesi
- elektrikli zımpara makinesi

Havalı Zımpara Makinesi:

Taşınabilir zımpara makinesi olarak adlandırılır. Zımpara makinesi fiyatları olarak elektrikli zımpara makinesine göre daha pahalıdır. Ancak metal yüzeylerde daha iyi performans göstermektedir. Bunun nedeni, metal yüzeyin zımparalanması sırasında havaya kalkan talaş ve benzeri cisimler elektrikli makinenin motoruna kısa devre yaptırabilmektedir. Bu durum makinenin bobinlerini yakmaktadır.

Elektrikli Zımpara Makinesi:

Taşınabilir zımpara makinesi fiyatlarına göre elektrikli makineler daha uyun fiyatlıdır. Ancak metal yüzeylerde sağlıklı bir performans gösterememektedir. El tipi ve sabit olmak üzere 2 çeşidi bulunmaktadır. el tipi zımpara makineleri genellikle büyük yüzeyler için kullanılmaktadır. Hareket alanını kısıtlamadığı için hareketli taşlama yapmak mümkündür.

Zımpara Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

- zımpara kağıdı yapıştırılırken herhangi bir yapıştırıcı ya da sprey kullanılmamalıdır
- özelikle açılı ve rotasyonlu makinelerde fren bulunmalıdır
- satın alacağınız makine kolay temizlenebilir olmalıdır
- kullandığınız zımpara kağıdını yine aynı türden bir malzeme üzerinde kullanmalısınız. Farklı alanlar için kağıdı değiştirmelisiniz. 

Güvenlik Önlemleri Nelerdir?

- Seçilen zımpara makinesinin kullanım talimatları okunmalıdır.
- Zımpara uygulaması yapmadan önce kişisel güvenlik için eldiven ve gözlük takılmalıdır.
- Zımpara işlemi yaparken fazla bol kıyafetler tercih edilmemelidir.
- Kullanılan zımpara makinesi diskleri düzenli şekilde kontrol edilmelidir.

Zımpara Makinesi Çeşitleri

Gelişen teknoloji ile son zamanlarda birçok zımpara makinesi çeşidi üretilmiştir. Bu makinelere olan ihtiyaç, kullanılacak yüzeylerin farklı olması ile ortaya çıkmaktadır. Üretilen zımpara makinesi çeşitleri;
- bant zımpara makinesi
- kalibre zımpara makinesi
- disk zımpara makinesi
- polisaj zımpara makinesi
- fırça zımpara makinesi ve
- titreşimli zımpara makinesidir.

Her ne kadar günümüz teknolojisi ile insanlar zaman kaybı yaşamamak adına elektrikli makineleri tercih etseler de, zımpara kağıtları da popülerliğini korumaktadır. Uygulama yapacağınız alanın boyutu kullanacağınız zımpara çeşidini doğrudan etkilemektedir. Küçük alanlar için makine çalıştırmak size tahmin edileninin aksine daha fazla vakit ve nakit kaybı yaşatacaktır. Bununla birlikte zımpara makinenizin manevra alanı da kısıtlanmış olacaktır.

Yüzeye zımpara işlemi yapmadan önce uygulama alanınızı iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Sulu zımpara işlemi yapmak için silisyum karbür kağıtlar kullanılırken, kuru zımpara işlemi için alüminyum oksit yapıdaki zımpara kağıdı kullanılmalıdır.

Zımpara Makinesi Fiyatları

İşlem yapmak istediğiniz alana göre çok çeşitli türden zımpara makinesi bulunabileceği gibi, her bütçeye uygun makine bulmanız da oldukça mümkün.
Titreşimli zımpara makineleri 90 lira
Çok fonksiyonlu zımpara makineleri 135 lira
Tezgah üzeri zımpara makineleri 600 lira
Ayarlı tank zımpara makineleri 2.000 lira
Teleskopik duvar zımpara makineleri 700 lira
Duvar zımpara makineleri 450 lira
Raspalama özellikli zımpara makineleri 400 lira ve
Devir ayarlı tank zımpara makineleri 2.000 liradan başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.